Drasko

То што сам пружио руку за бољу будућност, не значи да ћу мијењти ставове о прошлости

Поштовани,

то што сам пружио руку за бољу будућност, не значи да ћу мијењти ставове о прошлости. Мој став по овим питањима је био познат и прије него што сам добио позив да присуствујем традиционалним скоковима са Старог моста. Сматрам да оно што се десило прије скоро 30 година не може и не треба утицати на то да данас уживамо у скоковима и заједно градимо мостове заједништва и сарадње. Многи скакачи из Мостара су били наши гости на скоковима у Бањој Луци.

Мој став је и тада био познат. Ја се борим против гушења било каквих слобода, поготово када је ријеч о слободи изношења личног става, као стуба демократског друштва. У Бањој Луци се тако и понашамо, ми не дијелимо људе. Ви сте, да бисте задовољили дневно-политичке потребе, послали ружну поруку Бањој Луци, Републици Српској, али читавом региону.

Моја дужнист је да на ово не одговорим онако ко ви желите, већ да се издигнем изнад враћања у прошлост и наметања која не доносе ништа добро. Имао сам намјеру да гледам скокове и посјетим нашу саборну цркву у Мостару, ако сам на скоковима непожељан, знам гдје то нећу бити. Поштовани, мостови су направљени да нас спајају, а не да нас дијеле.