Драшко Станивуковић

Шеталиште Паркић: Магично шеталиште за нову разгледницу Бање Луке

Централна пјешачка зона, познатија као шеталиште “Паркић”, добила је ново рухо које наш град чини још љепшим и привлачнијим. Ова реконструкција није само естетска промјена – она је важан корак у развоју туризма и очувању зелених површина у нашем граду.

Током радова, пажљиво смо засађивали нова стабла на мјестима гдје су стара, нажалост, морала бити уклоњена због болести и ризика које су представљала. Тако смо не само очували зеленило, већ смо осигурали да наш град остане сигуран за све грађане. Зелени град, али и град који брине о безбједности својих суграђана.

Идеја коју смо успјели реализовати је да шеталиште “Паркић” буде уређено по највишим стандардима, попут најљепших локација у регији и Европи. Сада, баште у овом дијелу града имају једнообразан изглед, са усклађеним тендама и жардињерама, што доприноси јединственој естетици. Приликом планирања, водили смо рачуна о сваком детаљу – баште су дјелимично одвојене од зграда, што оставља простор за шетњу, а средишњи дио шеталишта је ослобођен како би сви, укључујући и слободовиде и слијепе особе, могли несметано уживати у овој прелијепој зони. Ово је шеталиште које је симбол нове Бањалуке – модерне, уређене и прилагођене свима.

Наше приче