Drasko

Уношење бадњака у зграду Градске управе

Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића, Градска управа Града Бањe Лукe и Кабинет градоначелника организовали су данас уношење бадњака у зграду Градске управе.

Уз благослов његовог Преосвештенства епископа бањалучког Јефрема, бадњак је освештан у Храму Христа Спаситеља и затим унесен у зграду Градске управе.

-На овај начин, по први пут, поштујући традицију и обичај који наша вјера налаже, унијели смо у Градску управу ово свето дрво које најављује сутрашњи дан Христовог рођења, које говори о божићним данима у којима треба да праштамо и да се у духу наше вјере издигнемо изнад свих препрека и подјела које постоје и да идемо према помирењу, солидарности, вјери и једном заједништву – казао је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић.

Жеља му је, како је истакао – да управо на овај дан, на један симболичан начин, најавимо све оно како видимо наш рад у наредних 365 дана, да овај вид порука које шаљемо не буде само за овај дан, него за све будуће дане.

Према његовим ријечима, током данашњег састанка са свештенством Бањалучке епархије и представницима конзулата Србије у Бањој Луци, послане су врло важне поруке јединства и рада.

-Наше окупљање данас говори и о нашој солидарности, љубави и поштовању и свих других који живе у нашем граду. Као градоначелник Бање Луке, желио сам да на данашњи дан отворим и важна питања око наше цркве, одређених важних питања која сам спреман да рјешавам, прије свега, када говоримо о имовини која је претходних деценија уназад одузета од наше цркве. Град и ново руководство, то кажем на овај свети дан, биће заиста расположено да са црквом о томе отворено прича и отворено разговара о свим другим важним питањима – навео је Станивуковић.

Он је најавио да ће делегација Града Бање Луке ускоро посјетити Београд и наставити градити досадашње братске и пријатељске односе.

Овом приликом, градоначелник Станивуковић је свештенству Српске православне цркве и свим православним вјерницима честитао Бадњи дан и сутрашњи најрадоснији хришћански празник – Божић, традиционалним поздравом: „Мир Божији – Христос се роди!“.