Drasko

Након три мјесеца ништа није исто

На почетку мандата сам рекао да овдје више ништа неће бити исто, а сада, након три мјесеца, већ могу да кажем да ништа више исто није. Kључна ријеч у ових 100 дана јесте ријеч ,,ПРОМЈЕНЕ”.


Промјене кроз борбу против криминала, моралног посрнућа, бахатости, приватизације, борбу за обичног човјека, борбу да сви будемо једнаки и борбу за нову Бању Луку.


На том нашем путу до промјена потврђена је и она изрека да “ако желиш стећи непријатеља, покушај нешто промијенити”. Имали смо потешкоће, али се показало да осмишљени и подли планови не могу ништа искреним и великим идејама.


Можда су блокадама и неусвајањем буџета спријечили да започенемо неке пројекте, али знате ли шта никако не могу да спријече? Људскост.
Не могу да спријече да се врата Градске управе отворе онима за које су била затворена. Не могу да склоне Давидово срце са Трга, не могу да забране уличним пјевачим да пјевају, не могу више да узимају од Града оно што им не припада. Не могу да буду изнад Бање Луке. Град је највећи играч.
Нико не може да заустави намјеру да овај град домаћински послује. Не могу да ме зауставе да заврнем рукаве и помогмем породици којој је изгорела кућа, да зауставим бахато кориштење службених возила, непотребне јавне набавке, бахаћење функционера…


Нико не може да нас заустави да ставимо тачку и црвену траку на кумове, синове, кћерке и сестриће.


У том смислу, један од наших највећих успјеха у први 100 дана мандата јесу промјене које грађани чекају више од 20 година.


Истина, пред нама јесте још пуно посла, неке промјене смо тек започели, али могу рећи да смо Бању Луку увели у нову епоху. Погледали смо криминалу у очи и суочили се са неправдом.


Ја сада јесам на власти, али ћу негативним појавама бити опозиција до краја живота.


Зато сам у ових 100 дана био  градоначелник који је између бахатости и уштеда изабрао уштеде. Између зеленила и бетона, изабрао зеленило. Између функционера и радника, изабрао раднике, а између неправе и правде, изабрао правду.


Између гласног ћутања и гласног говора, изабрао да гласно причам о свему. Био сам и бићу градоначелник који између бјежања од грађана и изласка пред њих, одабрао да стане пред свој народ.


Подузели смо низ акција како би се транспарентно радило, ефикасно, унаприједила јавна управа, имали смо бројне састанке са привредницима и инвеститорима, невладиним организацијам, као и бројним амбасадорима.
Значајније од многих ствари које се виде, јесу промјене које се осјете.
Зато могу рећи да је иза нас 100 дана промјена, а испред нас деценија успона.