Drasko

Јавним предузећа, установаме и организацијаме Града, заједно са бројем запослених у Градској управи, прелази 3.000!

Прва детаљна анализа коју је спровео мој тим показује да број запослених у јавним предузећима, установама и организацијама Града, заједно са бројем запослених у Градској управи, прелази 3.000. Ово је застрашујуће велики број, на основу којег не могу, а да не поставим питање, како је буџет Града до сада уопште функционисао.

Данас имамо ситуацију да у појединим сегментима Цивилне заштите и Дома здравља имамо недостатак кадра, док у другим областима па и двоструко више. Ови подаци ће бити предмет наших темељних анализа стварних потреба у наредном периоду, на основу којих ћемо доносити одлуке, од којих ни једна не смије бити брза, исхитрена, нити произвољна одлука појединаца.

Ми желимо да вратимо повјерење у систем које је дубоко нарушено. Буџет Града и систематизације радних мјеста су до сада били кројени по потребама коалиционих партнера и у најмању руку расипнички. Ту ћемо праксу прекинути.

Да бисмо се кретали брже ка напријед потребне су суштинске реформе, а и људи који су спремни да их спроводе. Ми смо спремни, због тога смо и добили вашу подршку и нећемо је изневјерити. И ови подаци ће бити јавни и кроз пар дана доступни на сајту Града.