Drasko

Додатне, хумане активности, уз све оне које су планиране буџетом

Колико год жеље имали, нагомилани вишедеценијски проблеми не могу бити ријешени у првих пола године. Чистог образа могу да кажем да смо урадили максимално колико смо могли, у овим условима. На иницијативу “Мозаика пријатељства” испред Кабинета градоначелника, подржали смо породицу Ковачевић из Горње Пискавице, припремили Одлуку о праву на накнаду за смјештај у породице, за шта се издваја преко 20.000КМ. Подржали смо и породицу Тубоњић, а новац од наплате “хуманих паркинга” биће усмјерен за изградњу њихове куће. Подржали смо и хуманитарно такмичење “Фудбалом до хљеба”

Све ово су додатне активности, уз све оне редовне које су планиране буџетом. Уз све изазове које смо имали и опструкције од стране скупштинске већине, успјели смо да у оквиру буџета повећамо основна средства која добија “Мозаик пријатељства”, јер свака подршка сиромашнима чини се мала, с обзиром на ситуацију у којој се налазимо. Овај демократски начин јавне комуникације, не треба да потхрањује многе различите ставове и анимозитете у друштву, већ напротив.

Чинимо максимално колико можемо и тако ћемо наставити, ма шта год ко рекао. Још једном искрене честитке на свим напорима које “Мозаик пријатељства” улаже како би више стотина људи сваки дан имало сигуран оброк. Ја ћу увијек бити ту, као градоначелник, али и као човјек, заједно са својом породицом да подржим ове људе, као и свих година раније.