Drasko

Бања Лука ће помоћи општинама и градовима погођеним земљотресима

Град Бања Лука ће помоћи обнову тешко страдалих општина у посљедњем земљотресу у Републици Српској и Хрватској.

Како је наведено из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице, помоћ ће бити упућена општинама Костајница и Козарска Дубица, те Петрињи и Глини.

Бања Лука ће Козарској Дубици послати грађевински материјал потребан за изградњу двије куће, док ће Костајница добити грађевински материјал.

-Бања Лука ће пружити подршку нашем народу у Костајници и Козарској Дубици. Након што смо добили информације о оном што је најпотребније нашим општинама, средства смо пронашли одустајањем од набавки службених аута које је покренула претходна градска администрација, а у овом периоду представљају луксуз – истакао је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић.

Бања Лука ће Петрињи донирати кућанске апарате и осталу опрему потребну становништву чије је домове оштетио или потпуно уништио земљотрес.

Град Бања Лука ће помоћи и становништву Глине који су такође погођени земљотресом, јер Бања Лука добро зна како је носити се са овом катастрофом.

-Многе породице из Петриње и Глине писале су молбе нашем Граду за пријеко потребну подршку и ту ћемо пружити пријатељску руку. Бања Лука саосјећа са свим градовима и општинама погођеним земљотресом, јер добро зна како је носити се са катастрофом и њеним посљедицама- рекао је Станивуковић.

Акција помоћи општинама погођеним земљотресом биће реализована након спроведеног поступка јавне набавке за грађевински материјал, као и осталих процедура потребних да се све обави у складу са законом.

Новац за помоћ овим општинама је обезбијеђен захваљујући томе што је Град недавно одустао од куповине скупоцјених возила за Цивилну заштиту.