Драшко Станивуковић

Санација клизишта у улици Краља Александра I Карађорђевића

Завршена је значајна санација клизишта у Улици краља Александра I Карађорђевића на Петрићевцу, која је обухватила двије важне фазе и значајно унаприједила инфраструктуру и сигурност овог подручја.

Прва фаза пројекта укључивала је изградњу потпорног зида дужине око 100 метара, што је било кључно за стабилизацију клизишта које је угрожавало оближње куће и реметило саобраћај. Уз изградњу зида, обављено је и одводњавање површинских и подземних вода, што је помогло у спречавању даљег помјерања тла и очувању стабилности насеља.

Друга фаза се фокусирала на изградњу нове модерне саобраћајнице са два крака, која повезује подручје од тзв. жутих зграда до краја Мотика. Ова нова саобраћајница значајно побољшава повезаност између кључних дијелова Петрићевца и Мотика, чиме олакшава кретање возила и пјешака и повећава сигурност у овом дијелу града.

Пројекат је имао укупну вриједност од око 500.000 КМ и представља важан корак у побољшању инфраструктуре и квалитета живота мјештана. Санација клизишта и изградња нове саобраћајнице омогућавају стабилан и сигуран промет, доприносећи ревитализацији и унапређењу овог урбаног подручја.

Наше приче