Драшко Станивуковић

Санација моста на Петрићевцу

Мост на Петрићевцу, дуго времена у требало модернизације, сада је у потпуно новој форми захваљујући завршетку радова на санацији, вриједних 300.000 КМ. Ово је важан корак у унапрјеђењу наше инфраструктуре и побољшању безбиједности саобраћаја у граду.

Пројекат је обухватио значајне радове на постојећем мосту, који је дугачак 14 метара и широк 10 метара. Током радова, јачали смо темеље и реконструисали носеће елементе моста. Обновљене су и ограде, чиме је повећана сигурност за све кориснике моста, било да су у питању возила или пјешаке.

Такође, санација бетонских површина моста је допринела његовој дуговјечности, а нове мјере за одвођење оборинских вода ће спречити будућа оштећења. Током радова, трудили смо се да минимизирамо прекиде у саобраћају, тако да су возила и пјешаци могли несметано да пролазе.

Завршетком овог пројекта, мост на Петрићевцу је сада у значајно побољшанном стању, што ће олакшати свакодневно кретање и допринијети унапређењу инфраструктуре у овом дијелу града. Ово је још један примјер наше посвјећености модернизацији и унапређењу квалитета живота у Бањалуци.

Наше приче