Драшко Станивуковић

Реконструкција Улице краља Александра I Карађорђевића на Петрићевцу

Завршетком пројекта реконструкције Улице краља Александра I Карађорђевића на Петрићевцу, мјештани овог дијела Бањалуке и Мотика добили су значајан напредак у инфраструктури који ће у великој мјери побољшати њихов квалитет живота. Овај амбициозни пројекат, у вриједности од око три милиона КМ, обухватио је свеобухватну модернизацију важне саобраћајнице која се протеже преко једног километра, са новим коловозом ширине шест метара и тротоаром дуж десне стране.

Један од кључних аспеката овог пројекта је нови мост распона 14 метара и ширине 10 метара, који је кључан за побољшање повезаности између Петрићевца и Мотика. Осим што је овај мост важан за транзит, он доприноси и сигурности и ефикасности саобраћаја у овом дијелу града.

Пројекат није обухватио само изградњу нових инфраструктурних елемената, већ и комплексну модернизацију постојеће комуналне инфраструктуре. Изграђена су два нова уређена аутобуска стајалишта, а дуж трасе постављено је шест потпорних зидова, чиме је осигурана додатна стабилност терена.

Посебан акценат стављен је на изградњу система одвођења оборинских и фекалних вода. Ово је укључивало повезивање свих објеката дуж трасе на нову фекалну канализацију, чиме је избјегнуто накнадно прекопавање и додатни радови. Реконструисан је и постојећи водовод, а на захтјев грађана омогућени су прикључци на новим парцелама.

Са завршетком овог пројекта, Петрићевац и Мотике су добили не само нову, функционалнију саобраћајницу, већ и значајно побољшану комуналну инфраструктуру. Ова реконструкција представља важан корак у модернизацији и развоју овог дијела града, чиме је омогућено створење бољих услова за све наше суграђане.

Ја као ваш градоначелник, задовољан сам што смо успјели реализовати овај пројекат који ће дугорочно утицати на побољшање квалитета живота у нашем граду. Наш рад наставља да буде усмјерен на стварање модернијег, сигурнијег и удобнијег окружења за све мјештане.

Наше приче